Valstij trūkst 4 miljoni latu Microsoft licenču atjaunošanai

DB ziņo ka Valstij trūkst 4 miljoni latu Microsoft licenču atjaunošanai. Varbūt ir laiks atgādināt / atcerēties par atvērto kodu?

Tas tā, lai atgādinātu, ka vēl ir daudz ko darīt un varbūt tagad ir labs laiks, lai rīkotos, lai katrs, kam rūp kaut ko darītu. Es reku uzrakstīju blogā. Daudz tas nav, bet citu lemt spējīgu un dzirdīgu ausu manā apkaimē pagaidām nav.

Komentāri

eena teica…
un ko tagad? samaksat vel 4, lai speli parnjem IBM un Sun?

cmon, par briivu ir tikai siers slazdaa, i to tikai otrai pelei ...
Optimus teica…
:)
eena, būs jau labi, varbūt arī Linux sanāks otrā pele kas tiks pie siera.
Lai ar kā LV ir daudz zinātāju par Microsoft un pieaug Linux zinātāju un izstrādātāju pulks. Der padomāt.
Un neticu, ka tiem sirmgalviem un bērniem kam tiek samazināti pabalsti un pensijas ir gatavi killBilam vēl nodot savu naudiņu. Tam mērkaķim tāpat visa gana.
Zinot mūsu 100 āpšus - samaksās un tautai pateiks ka atrada azotē :)
Vivat valdībai!
ulzha teica…
eena neizklausās, ka nopietni domā, šobrīd tikai atgremo destruktīvu viedokli, jo jūt tādiem atbalstu vidējās interneta miskastēs? :)
Unknown teica…
Nu nav viss tik vienkārši un ticiet man, šī iespēja izmantot opensource risinājumus tiek apspriesta. Diemžēl par to tiek domāts mazliet par vēlu, kad visa infrastruktūra ir tik ļoti microsoftizēta, ka tās atmicrosoftizēšana tā vienkārši nav iespējama un šis process ir jādefinē kā vairāku gadu plāns - vismaz 3-5.
Šis ir tas brīdis, kad esam nonākuši ķīlnieku lomā, taču varbūt beidzot ir pienācis pateicīgs brīdis sākt izstrādāt šos 3-5gades plānus kā attiecīgās sistēmas nomigrāt/pārstrādāt uz atvērtiem standartiem un risinājumiem!
Tas, protams, prasa uzņemties lielu atbildību (mūsu valstsvīri šo lietiņu nepieprot), kā arī uz šo brīdi krietni lielākus finanšu līdzekļus, kas pēc dažiem gadiem ietaupīsies ar uzviju.
Viesturs teica…
Man kautkā ir aizdomas ka vairums šīs naudas ir par MSSQL un Sharepoint licencēm, kuru saturu bez liela darba nevar diezko pārlikt uz OSS.
Unknown teica…
Viestur, liela daļa arī par MS Office!!!
Agrais teica…
Varbūt ir pienācis tas laiks, kad sākt to pāreju ??
Tā pirmā pele lai ir MS.
Personīgi es nu jau divus gadus sēžu uz Ubuntu, Win xp esmu licis dažiem paziņām, taču tiem beidzot ir nosprādzis kraks, dēļ kā Winda pieteica, ka cilvis ir pārkāpis likumu... Taisnību sakot, man pieriebies mūždien dzēst to draņķi -validācijas pergu ārā .
Par dažu windavozisku programmu neeksistēšanu Linux vidē- būs pieprasījums- būs pergas. kaut vai tas pats microstation vai photožaba.
un galu galā, ja cilvim no nulles noliek priekšā Linux, vi`ņ stao apgūs tieši tā pat, kā šobrīd katrs 1 klases skolnieks un pensionētā mājsainmiece apgūst windu.
shmikucis teica…
Man šķiet, ka ir īstais brīdis pārcelties uz opensuorce. Vienkārši jānoliek fakta priekšā, vai nu 4citroni M$ un atlaisti 330 darbinieki (ja gadā viens darbinieks izmaksā ~12K Ls) vai arī veči saņemās un beidz īdēt, ka nevarēs lietot. Ja cilvēkiem piedāvā izvēli starp darba zaudēšanu vai citas programmatūras lietošanu, tad that's matter!

Pats jau kādu laiku izmantoju TIKAI bezmaksas softus un kā "sāpīgākā" pāreja nomainīju arī OS. Man jau liekas, ka tas pats Ubuntu ir tik advancējies, ka vienkāršam biroja darbiniekam pilnībā pietiek ar to + openOffice. Nesen notestēju savu sīko bračku, iedevu disku, šis pats uzinstalēja visu un lieto jau kādu otro mēnesi bez problēmām.
leot teica…
Tā kā valstī ir "force major" apstākļi, nepieciešami radikāli risinājumi. Lūk, IT ir viena no tām nozarēm, kurā var radikāli samazināt izmaksas, nesamazinot funkcijas. Vairs nav laika auklēties ar ierēdņiem, kam labāk patīk samaksāt ārzemju korporācijai, un kam kaut kas itkā nepatīkot OpenOffice, lai gan nekad to nav redzējis/-usi. Tas ir jādara un punkts. No tiem 4MLs trīs ir jāizmanto valsts labklājības celšanai, bet viens ir jādod Latvijas speciālistiem, kas jau šodien var veikt migrēšanu uz APP. Pozitīvi piemēri pasaulē ir pa pilnam.
Gabis teica…
NAUDA PALIEK GIMENĒ.
Neatceros, kurš to teica, taču kaut kur publiski izskanēja doma, ka tad, ja valsts izvēlētos atvērto kodu, tad nauda, kas patreiz vairo Microsoft bagātību, aizietu mūsu pašu vietējo speciālistu kabatās. To neviens nez kāpēc neņem vērā, jo šīs summas nav īsti parēķināmas.
Tas viss ir politiskās gribas jautājums
Anonīms teica…
Jāievieš Openbravo vai atbilstošs risinājums un jāliek punkts visiem risinājumiem, kas bāzēti uz slēgtu kodu!!!!
Tāpat iesaku apdomāt par OpenExchange vai citu atvērtā koda e-pasta sitēmu ieviešanu valstī.
Anonīms teica…
japarbauda:)

Populāras ziņas