Feisty - Pirmie iespaidi

Nedaudz brīva laika un arī es paguvu ieskatīties topošajā Feisty. Un ziniet pirmie vārdi, kas nāk prātā ir "Kur gan šī pasaule iet?" Tā vien liekas, ka nevienam vairs nav nekādas cieņas pret "hardcore linuxistiem" - ko vien skatos, tas vienkārši strādā :) Nav nekāda izaicinājuma, nav nekādu problēmu, pat mītiskā "Tante Bauskā" varētu ar visu tikt galā.

Pirmā lieta, kas mani patīkami pārsteidza bija Totem filmu atskaņotājs, kas tagad pats spēj atrast vajadzīgos kodekus. Bet šo programmu patiesi lietojamu padara divi sīkumi, ko ievēroju šajā versijā. Proti dubultklikšķis ieslēdz un izslēdz pilnekrāna režīmu un atstarpes taustiņš strādā kā pauze.

Otrā lieta bija GAIM, kas tagad saucās Pidgin, un kam bez visādiem sīkiem uzlabojumiem izrādās ir arī IRC atbalsts. Kā rezultātā vēl vienu manu ikdienas funkciju var pildīt kāda Ubuntu sākuma komplektācijas programma (vai Dzīvais CD).

Kad biju paspēlējies ar Beryl efektiem uz brāļa "lielā datora" izdomaju, ka jāpameģina arī uz sava IBM ThinkPad T40, kas pagājušo reizi man lika vilties, jo viņa ATI Radeon Mobility videokarte negribēja neko pat dzirdēt par grafisko akselerāciju. Tagad viss strādā :)

Beryl sakarā ir vēl pāris labas lietas ar kurām būtu vērts padalīties. Pirmā lieta ir pakotne ar nosaukumu "beryl-settings-simple". Tas ir ļoti vienkāršs rīks, kas ļauj aktivizēt un deaktivizēt daudzos Beryl efektus ar vienkāršas "Efektu daudzuma" joslas palīdzību [bilde2]. Tiem, kas grib vairāk pielāgošanas iespēju joprojam ir iespēja izmantot "beryl-settings" un "beryl-manager" paku rīkus kā arī "emerald-themes" sniegtās iespējas.

Un ja gadījuma arī jums līdzīgi kā man sanāk visu tā sakonfigurēt, ka vairs neko nesaprotat, jums varētu noderēt "beryl-ubunu" pakotne, kas satur cilvēcīgu beryl konfigurāciju, bez pārmērīgi daudz efektiem, kas traucē darbu. Uzinstalējot to un/vai pārinstalējot "beryl-settings-simple" konfigurēšanas eksperimentus var sākt no jauna.

Komentāri

Anonīms teica…
pidgin!
Anonīms teica…
šis apskats liekas daudz reālistiskāks:
http://cpbotha.net/2007/04/10/a-critical-look-at-ubuntu-feisty-beta-on-an-hp-nc8430-laptop/
Cik cilvēku, tik viedokļu...
Vienam kaut kas iet, citam neiet, katram ir nepieciešamas savas lietas un es nekad negribētu teikt, ka Linux ir piemērots ikvienam.
Anonīms teica…
Runa jau nav par to, kas katram nepieciešams - tas nu gan atšķiras no cilvēka uz cilvēku - bet par to, kas iet, un kas ne. Un te nu var raudzīties objektīvi - ja sistēma ātri sēdina bateriju, uz normāla standarta hārdvēra ir visādi gļuki pēc suspēnd utt., tad tās ir objektīvas problēmas, kuras sistēmas veidotājiem jācenšas novērst. Linuxam ir jābūt labākam par Win, un tad arī cilvēķi to lietos. Diemžēl daudzās jomās - arī aplikāciju ziņā - linux zaudē. Un atkal - runa ir par vidējo datorlietotāju, un te nevar aizbildināties, ka katram jau savas vajadzības. Sorry, bet suspend funkcija sen nav nekāda ekstra un uz windas tā darbojas nevainojami.

Populāras ziņas