Dzīve iekš Hardy

Testēšanas nolūkos esmu sācis izmantot Ubuntu topošo Hardy Heron versiju. Pirmie iespaidi ka parasti labi :)

Pati pirmā lieta ko pamanīju, ka beidzot ir sataisīti Intel GM965/GL960 videokaršu draiveri. Tagad šīs kartes jau sākumā piedāvā jaukus grafiskos efektus un vairs nav vajadzīgi nekādi hacki, lai viss strādātu. Šī varētu būt laba ziņa daudziem, jo šīs iebūvētās videokartes pēdējā laikā ir redzētas nu ļoti daudzos datoros.

Otra lieta, kas man iepatikās ir Rhythmbox. Tam ir iebūvēti papildus spraudņi, lai klausītos mūziku internetā. Jamendo mūzikas veikals gan man pagaidām nevienu dziesmu reālai novērtēšanai nepiedāvāja, bet no Magnatune veikala šo to var noklausīties. Šī mūzika no parastas interneta radio straumes atšķiras ar to, ka lietotājs var izvēlēties konkrētas dziesmas ko klausīties. Tāpat Rhythmbox ir pieejams spraudnis, lai klausītos mūziku no last.fm. Šis spraudnis vispirms ir jāaktivizē, bet pēc tam ļauj klausīties labu labo mūziku. Man jo īpaši patikās iespēja izvēlēties kādu grupu kurai līdzīgu mūziku klausīties. Šādi paļaujoties mirkļa iedvesmai var izveidot automātisku "radio staciju" kurā skan tieši konkrētajā brīdī tīkama mūzika.

Arī jaunais Firefox 3 ir jauks pārsteigums, jo tagad adrešu laukā rakstot kādu tekstu mums atrod ne tikai adreses kas sākās ar šo tekstu, bet arī lapas kuru virsrakstos (title) ir mūsu rakstāmā frāze. Tāpat patīkams sīkums ir iespēja ikdienas bookmarkus nolikt blakus adreses joslai, tādējādi ietaupot vietu uz paneļa.



Nu un pēdējā lieta par ko jums šodien gribu pastāstīt it latviskojumi. Ir patīkami redzēt vairāku iepriekšējo nedēļu darba rezultātus dzīvē. Un tā kā mēs esam čakli strādājuši, tad liekas, ka Hardy Heron būs visu laiku labāk nolatviskotā Ubuntu versija ne tikai kopējā programmu skaita ziņā, bet arī tulkojumu kvalitātes ziņā, jo daudz laika tika veltīts arī līdzšinējo kļūdu labošanai.

Tas arī pagaidām viss. Vēl tikai sīka reklāmiņa, ka šo 5dien 4. aprīlī un arī nākamo 5dien 11. aprīlī 17:00 - 19:00 LU Linux centrā savāksies Ubuntu tulkotāji, lai vēl pirms jaunā Hardy klajā nākšanas nedaudz pieslīpētu tā tulkojumus. Visi kas grib pielikt savu roku tulkošanā vai iztulkotā caurskatīšanā kā parasti laipni gaidīti.

Komentāri

Anonīms teica…
Rekur, te tāds saturīgs 2.22 pārskats:
http://arstechnica.com/reviews/os/gnome-2-22-review.ars/
Unknown teica…
Man patīk:
1) Jaunā Ubuntu tēma, kas ir drusku dzīvāka par iepriekšējo
2) Vispār stils kā tāds
3) Bluetooth integrācija, kas strādā labi
4) NM uzlabojumi, Wifi strādā uz daudz vairāk laptopiem "out of box"
5) RB rulez, bet to es esmu teicis vienmēr :)
6) Kodeku meklēšana strādā arī Totem Mozilla spraudnī un RB
7) Evolutionam beidzot slavenais POP3 + Inbox sync bugs nospiests, turklāt pats pašrocīgi piedalījos CalDav atbalsta salāpīšanā (Kombinācijā ar DAViCal aka rscds)
8) Dažām programmām lv tulkojumi sāk atgādināt latviešu valodu :)

Labs LTS būs.
Anonīms teica…
neliku no nuulez, bet taisīju upgrade.
ATI Radeon video kartes driveris kaput. visual efekti gone....
pat pazudusi jebkāda multimedia(volume, mute) taustiņu animācija...

nezinu, nezinu.... gaidīsim gala versiju.
mārtiņš
Autors teica…
Patīkama ziņa par GM965 :)
Anonīms teica…
Sāku izmantot Hardy Heron no 3. alfas )) Tā kā ir xfce (vājš dators), uzlabojumi ātruma ziņā bija tieši laikā )) Protams, ka bija sīkas problēmas; piemēram, ar icon cache, bet risinājums drīz tika atrasts ))
Fascinēja policykit )) Vēl daudz ko varu pieminēt, bet i-nets jau tā ir piebāzts ar komentāriem ))
Ak, jā, es ļoti cerēju, ka mainīs stilu/tēmu, bet to atstāja līdz 8.10 )) starp citu, par nākamo versiju esmu dzirdējusi tik daudz laba un pārsteidzoša, ka... ))
Pinus teica…
Hmmm....
RB last.fm spraudnis IMHO bija jau iepriekš, neesmu gan mēģinājius, lietoju last.fm softu.. (varbūt jāpamēģina RB piedāvātais)..
FF 3 "fīča" adresu laukā rakstot meklēt arī virsrakstos un vēl kur nez, man gan riktīgi traucē, būs jāpameklē, kur to atslēgt..
Vēl Hardy .png bildes ar caurspīdīgajiem foniem sācis rādīt ar rāmi.. (uz desktopa)

Populāras ziņas