Spoku elektrība

Diena beidzās, izslēdzam datoru un ejam gulēt. Mājās miers, bet elektrības skaitītājs joprojām griežas. Šo parādību varētu saukt par spoku elektrību, jo jūsu elektrību tērē spoki. Lai arī tipisks dators, monitors, tumbas vai mikroviļņu krāsns izslēgtā stāvoklī patērē nieka 4-10 vatus, kopā gada laikā savācas ievērojams apjoms.

Lai risinātu šo problēmu valdības visā pasaulē mudina ražotājus izgatavot efektīvākas elektorierīces, kas izslēgtā stāvoklī nepatērē vairāk ka 1 vatu. Šis process ir ilgtermiņa un nelīdzēs pret tām ierīcēm, kas mums visiem jau ir mājās.

Normāls risinājums: pagarinātājs ar slēdzi. Tuvākajā laika iegādāšos tādu.

Komentāri

ulzha teica…
Apsildāmās zemēs gan no tā nav tik liela jēga. Tie vati jau neaiziet kosmosā, bet piesummējas istabas siltumam. Ietaupīs vatiņus - (vidēji statistiski) sajutīs aukstumiņu un slēgs iekšā sildītāju/grozīs radiatoru. Enerģijas nezūdamības likums.
Viesturs teica…
Jā, spokiem arī gribas elektrību.
Kā savādāk viņi pa nakti tusēs?
Anonīms teica…
Man arī ir tāds pagarinātājs kompim, jo tas mēdza naktī pats no sevis ieslēgties un pamodināt mani (kaut arī BIOS'ā visi Wake on Lan'i atslēgti).

Es vienreiz izrāvu visus kontaktus izslēdzu visus slēdžus bet elektrības skaitītājs tik un tā ļoti nemanāmi griezās! Lūk TAS ir dīvaini.

Populāras ziņas