OsmAnd - Lieliska navigācijas programma Android ierīcēm

OsmAnd ir navigācijas programma telefoniem ar Android operētājsistēmu, kas izmanto OpenStreetMap datus. Šī programma ir ļoti ērta un rāda daudz noderīgas informācijas, kas nav Google kartēs. Piemēram ar OsmAnd jūs kartes malā redzat mērogu, kas ļauj labāk saprast kartē redzamos attālumus reālajā dzīvē. Otra patīkama lieta ir nelieli zils un sarkans trijstūrīts, kas vienmēr rāda virzienu uz jūsu atrašanās vietu vai jūsu izvēlēto galamērķi. Ar šo mazo sīkumu palīdzību ir vieglāk noorientēties kartē.

Vēl patīkama OsmAnd funkcija ir navigācija un maršruta plānošana. Izvēloties galamērķi OsmAnd jums parādīs pa kuriem ceļiem uz to nokļūt. Turklāt ceļa gaitā šī programmiņa sniegs komandas, par to kur un kad jums jāgriežas. Navigācijas instrukcijas OsmAnd spēj arī izrunāt skaļi, lai braucot ar mašīnu, jūsu uzmanība var būt pievērsta ceļam, nevis ierīces ekrānam.

Ja piemēram dodaties ceļojumā uz ārzemēm, kur mobilais internets ir dārgs prieks, varat izmantot OsmAnd kartes datu lejupielādes rīku, lai vajadzīgā apgabala datus saglabātu telefona SD kartē. Šis rīks ir nedaudz "pazaļš", bet savu funkciju galā tiek.

Bet beidzamā OsmAnd funkcija par kuru gribu pastāstīt ir dažādu objektu attēlošana kartē. Uz kartes jūs varat attēlot gan restorānus, gan benzīntankus, gan arī dažādus citus objektus, kurus ikdienā nereti vajag atrast.

Aplūkojiet OsmAnd ekrānattēlus un izmēģiniet to dzīvē.

Komentāri

Anonīms teica…
GPX importēšana ir nežēlīgi ilga. Liels plus, protams, ir vektorkartēm, taču arī tās renderējas diezgan lēnu. Īsāk sakot ģeoslēpņošanai offline režīmā galīgi neder. Pagaidām palikšu pie GeOrg ar sazipotiem tilepackiem. :D

Populāras ziņas