Par Linux Krievijas skolās

No Delfu raksta par Linux Krievijas skolās:

Krievijas komunikāciju ministra pienākumu izpildītājs Leonīds Reimans preses konferencē ir paziņojis par ieceri līdz 2009. gadam Krievijas skolu datoros uzstādīt Krievijā izstrādātu “Krievijas OS” operētājsistēmu ar ikdienas darbam nepieciešamajām programmām. Šādi Krievijas skolēni varēs izmantot Krievijā izstrādātu programmatūru un tas samazinātu atkarību no ārvalstu programmatūras izstrādātājiem. Eksperti un tirgus dalībnieki uzskata, ka šī iecere ir visai reālistiska, ja “Krievijas OS” tiktu izstrādāta uz atvērtā koda risinājumu bāzes.
Prieks, ka vismaz kaut kur lietas virzās uz priekšu... Ja mēs Latvijā būtu aktīvāki, arī te kaut ko varētu panākt.

Komentāri

Anonīms teica…
Mēs varētu adaptēt Krievijas piemēru – uzkūdīt BSA vietējām skolām.
Unknown teica…
Es nedomāju, ka tur tik daudz aktivitātes ir vainīgas vai nevainīgas. Krievijā atvērtā koda kustība ir ļoti vērā ņemama gan skaitliski, gan gudro galvu ziņā. Turklāt kā jau anonīmais komentārists te minēja, BSA drusku pārcentās ar pirātisma apkarošanu Krievijā, rezultātā iegūstot diezgan nozīmīgu pretdarbību no IT pasniedzēju puses.

Tajā pašā laikā es ceru, ka tā nav kārtējā krievu šovinisma un "antiimperiālisma" kampaņa, jo tādiem nolūkiem veidots Linux ies tādu pašu ceļu kā Ķīnas veidotais Red Flag Linux. Jā, savu procentu tas paņems, bet vai cilvēki lietos to labprāt - nezinu.

Jebkurā gadījumā interesants solis. Jautājums tikai, vai tā ideja noturēsies Krievijas koruptīvajā vidē, kur Microsoft atlika piekukuļot tikai vienu ierēdni, lai tas vienpersoniski izlemtu Krievijas viedokli ISO balsojumā par OOXML.
Anonīms teica…
Ko tu gribi panākt - beztolk-OS skolēniem vai?
Agrais teica…
tikai skolniekus vairāk interesē kā spēlēt MU-party, CS vai ko līdzīgu unnečakarēt prātu ar sedegām un winēm. tirknul "ko" install" jes,jes un gatavs . par kautkādām autortiesībām un licensēm viņi neaizdomājas, jo ne jau viņi perk datorus mājās ,kur nu vēl programmatūru, par os nerunājot- gudrākais klases čoms windu uzinstalēs un miers.
otra ierakumu puse- lai kā es mājās spiestu sīčus lietot Linux, viņi spiesti izmantot Windu,un tās ofisu, jo skolā informātikā par linux neviens nav dzirdējis, par open office vēl mazāk. a viņiem mājas darbi jāpilda tā, lai učuks kautko saprastu. un cik tas man izmaksātu legālā variantā? par to učuki ar visu ministriju priekšgalā , nemaz i domāt negrib.

Populāras ziņas